De beste atleet van het land is Sintnicolaas

Over namen hebben we het niet, maar toch is het de moeite waard om één keer de achternaam van de beste atleet van Nederland te gebruiken voor een zoekopdracht naar afbeeldingen. Er verschijnt dan een massa baardmannen in rode capes, met daartussen af en toe het lichaam van de Europees kampioen zevenkamp (indoor) 2013. Je begrijpt waarom bij Google ook veel mensen zoeken naar informatie over het onderwerp ‘eelco sintnicolaas vriendin’.

Maar, hé, stond daar echt de beste atleet van Nederland? Natuurlijk stond dat daar. Als allrounder Sven Kramer de beste schaatser van het land is, dan is Eelco Sintnicolaas, die zijn Europese titel dit weekeinde in Praag verdedigt, de beste atleet van het land. Maar vraag niet naar zijn inkomen, want de meerkamp is niet televisiegeniek. Dat is onrecht. Want probeer het u maar eens voor te stellen: het lichaam dat hier over de golfbaan bij hole 18 vliegt (ruim zeven meter tussen sprong en landing), is ook in staat een kogel 14 meter weg te werpen. Hopsakee. Woesj. Plof. Dat is eigenlijk ondenkbaar. Mooier wordt de mens niet meer.