Net gemist, 28/2

KIJKEN

Wat 112 Weddings
Tijd 55 minuten
Om zijn carrière als filmmaker te bekostigen laat de Amerikaanse Doug Block zich al twintig jaar inhuren als cameraman op bruiloften. Na 112 bruiloften vraagt hij zich af wat er geworden is van de echtparen die hij heeft vastgelegd. Block zoekt ze op. En dan blijkt het materiaal dat hij schoot als bijverdienste, een prachtige documentaire op te leveren. Hij vermengt de soms extatisch vrolijke trouwfilms met de terugblik van de stellen op hun leven. Hoe denken ze over hun huwelijk als ze vijftien jaar verder zijn?

KIJKEN

Wat Horroroctopus
Tijd 3 minuten

Miljoenen mensen zagen de video van een krab die wordt besprongen door een octopus. Het beest schiet uit het water en sleurt de krab de diepte in.
Hoewel de opname bijzonder is, is de gebeurtenis dat niet. Octopussen ‘wandelen’ wel vaker op het droge. Nrc.nl verzamelde een aantal filmpjes.

KIJKEN

Wat Oorlog te koop
Tijd 58 minuten

Saddam Hoessein had geen massavernietigingswapens, toch werden de geesten tien jaar geleden rijp gemaakt voor een inval in Irak. Hoe ging dat? Die vraag staat centraal in de documentaire van de Deense regisseur Boris Bertram. Hij maakte een reconstructie van de veertien maanden die voorafgingen aan de Amerikaanse invasie, tot het daadwerkelijke moment van binnenvallen.

KIJKEN

Wat Privacy Lost
Tijd 50 minuten
In Privacy Lost, deel twee van de documentaire United States of Secrets gaat het over de manier waarop Silicon Valley samenwerkt met de NSA en hen voorziet van informatie over miljoenen onwetende burgers.

 

    • Lineke Nieber