Mumford & Sons zijn terug uit The Cave

Het is een tijdje geleden sinds we wat van Mumford & Sons hoorden. Na hun wereldtournee in 2013 laste de Britse folkband een pauze in. Niet zo gek, bassist Ted Dwane bleek tijdens de tournee een bloedprop in zijn hersenen te hebben en moest met spoed geopereerd worden. De operatie verliep goed en drie weken later stond Dwane en de rest van de band alweer op Glastonbury Festival in Groot-Brittannië. Maar daarna volgde er een pauze van anderhalf jaar.

En nu is de band weer terug. Op 4 mei komt het nieuwe album uit. Verder zal Mumford & Sons eind juni optreden tijdens Rock Werchter. Daarna geeft de band op 4 juli een concert in Goffertpark, Nijmegen. De band staat bekend om zijn energieke optredens. Jazzviolist Oene van Geel recenseerde in 2013 voor NRC het concert in Ziggo Dome. Hij schreef: ‘Ben je op zoek naar lekker meezingbare songs, een stevig doorlopende beat (vaak met de slaggitaar als drive), heldere harmonische samenzang en een positieve uitstraling – dan ben je aan het goede adres bij Mumford & Sons.’ De voorverkoop voor het concert in Goffertpark start vandaag om 11:00.