Met dit futuristische apparaat kun je elk instrument nadoen

introductie van de Artiphon Foto Kickstarter / Artiphon

Het zou zo van de set van Star Trek kunnen komen; de Artiphon. Het is een apparaat dat met behulp van een app en jouw smartphone honderden instrumenten na kan spelen. Met verschillende schakelaars en knoppen zorg je er ook nog eens voor dat elke gewenste houding aangenomen kan worden.

Met behulp van een kabel sluit je de Artiphon aan op je smartphone en kies je bij de app welk instrument je wilt bespelen. Het ene moment doet de Artiphon dienst als viool en het andere moment als tuba. En kan je helemaal geen instrument bespelen? Geen zorgen, volgens bedenker Mike Butera kan iedereen met de Artiphon muziek maken:

I believe anyone can make music, and that most people really want to. Like snapping an Instagram, now you don’t have to already be a professional to start making music and enjoy every note.

Binnen vijf uur een feit

De Artiphon is een kickstarter en bestaat dus nog niet. Mike Butera probeert het geld door middel van een crowdfunding project op te halen. Met succes.
Binnen vijf uur was het benodigde bedrag van 75.000 dollar al binnen. Een paar dagen later staat de teller al ruim boven de twee ton. De mensen die warm lopen voor de Artiphon kunnen het apparaat bestellen voor 349 dollar via de kickstarter. Na de aankoop moeten de kopers echter wel even geduld hebben. In januari 2016 verwacht Mike Butera het instrument daadwerkelijk op de markt te brengen. Het voordeel om het dan nu al te bestellen? Volgens Butera vijftig dollar op de te verwachte winkelprijs.

Voorproefje

    • Maarten Back