Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Milieu en natuur

Honden met een stiff upper lip

Honden zijn er in zoveel soorten en maten dat het eigenlijk indrukwekkend is hoe kleine kinderen ze feilloos van katten kunnen onderscheiden. De grote variatie in hondenrassen is van 5 tot 9 maart ook weer te bewonderen tijdens de jaarlijkse ‘Crufts Dog Show’ in het National Exhibition Centre in Birmingham. Crufts trekt als een van de grootste hondenevenementen ter wereld duizenden hondenbezitters. Charles Cruft richtte de show op in 1891. De felst begeerde prijs is die van ‘Best In Show’; toebedeeld aan de hond die in alle categorieën het best scoort.
Een nukkige Spaniël.
AFP / Oli Scarff
Een Hongaarse Puli.
AFP / Oli Scarff
Een Weimarse staande hond (liggend).
AFP / Oli Scarff
Keeshond.
AFP / Oli Scarff
Deze Hongaarse Vizsla krijgt gezelschap van het vrouwtje.
AFP / Oli Scarff
Beoordeling van labradors en retrievers.
AFP / Oli Scarff
Pointer.
AFP / Oli Scarff
Een vrouw leidt haar Amerikaanse Cocker Spaniel voor.
REUTERS / Darren Staples
Alan Paradise met Mia, een Tibetaanse Lhasa Apso.
EPA / Nigel Roddis
Poedel.
AFP / Oli Scarff
Old English Sheepdog, inclusief krulspelden.
EPA / Nigel Roddis
EPA / Nigel Roddis
Arthur Ward met Cody, een Pyrenese berghond.
REUTERS / Darren Staples
De driejarige Philip Larsson heeft zijn eigen hondjes meegenomen.
REUTERS / Darren Staples