Jonge deelnemers verruilen games voor ‘echte’ wapens op Papendal

Foto’s Bastiaan Heus

Nederland levert 21 deelnemers bij de Europese Kampioenschappen luchtdrukwapens, een thuiswedstrijd op sportinstituut Papendal. Aan het begin van het toernooi, dat tot en met morgen loopt, is het vooral de beurt aan de jongeren: elf jonge deelnemers verdedigen de eer van gastheer Nederland. Anders dan veel leeftijdsgenoten met videogames op de bank, volgen de deelnemers op Papendal ‘echte’ bewegende doelwitten. Tientallen beamers, camera’s en special effects moeten volgens de organisatie de wedstrijd tot een spannende ervaring maken voor de supporters. De beste acht deelnemers in elke categorie plaatsen zich voor de finales in de Athenehal, waar plek is voor duizend toeschouwers. In totaal komen deze week 600 sportschutters uit bijna vijftig Europese landen in actie. Vandaag komen voor Nederland de senioren Stine Andersen, Ashley Klaasing en Sharon Mekking in actie.