Brieven

Sniper was geen held

Merkwaardig dat scherpschutter Kyle in American Sniper (4/2) een heldenrol krijgt toebedeeld. Historicus Richard Holmes vertelt in zijn boek over de Eerste Wereldoorlog Tommy hoe de snipers tot de meest gehate vijanden behoorden. Bij overgave was de kans groot dat ze om het leven werden gebracht.

Religie

Alles naast elkaar

In mijn boekenkast staan ze vrolijk naast elkaar: Bijbel, Koran, Tenach, Edda en Griekse mythologie. Met plezier lees ik deze klassieke verhalen. Maar waarom ontstaat daaruit zoveel haat en wil men elkaar de hersens inslaan? Tijd voor de APN (Agnostische Partij Nederland).

Jan Leppink

Rekentoets

Als rij-examen zonder les

Rij-examen zonder lessen. Klinkt gek, toch? Er wordt wel verwacht van middelbare scholieren dat ze een rekentoets kunnen maken. Zonder dat er begrijpelijk onderwijs aan vooraf is gegaan. Leerlingen moeten voldoen aan het niveau van groep 8, dus na 4/5/6 jaar wordt getest of je het toen goed hebt meegekregen. Mensen die na hun rijexamen 4 jaar niet meer hebben gereden, halen het niet nog een keer zonder voorbereiding. De rekentoets gaat op een afvalrace lijken. Een race die ik misschien niet zal halen. Omdat ik er niets van kan, van dat rekenen. Als je verwacht dat leerlingen het juiste rekenniveau hebben, dan moeten ook leraren dit hebben en goed over kunnen brengen. Iedere leerling mag onderwijs van kwaliteit verwachten.

Kalliopi Argyraki Havo 4-leerling

Protest

Hou op over die UvA-rel

Wilt u ophouden over dat protest van een groepje zich vervelende jongelui. Pagina’s vol heeft u besteed aan een Amsterdams relletje dat de rest van Nederland niet interesseert. Uw redacteuren kunnen zich beter inzetten op onderwerpen die belangrijk zijn. Iets verder van huis wellicht.

M.M. Okhuijsen

Biljart

Bejaarden pesten

Je moet wel van lotje getikt zijn om dit te durven. In verpleeghuis Groenendaal in Vessem heeft het management besloten de bejaarden extra te pesten in deze rottijd door een geschonken biljart te laten verwijderen (Omroep Brabant). Daardoor zijn bejaarden hun speeltje kwijt. Wat zijn dat voor onmensen in het management, die geen mededogen voelen met deze bejaarden? Wat voor opleiding hebben ze gehad, hoe komen ze aan dit baantje, wat was hun cijfer voor sociale omgang, naasten- en mensenliefde? Het hele bestuur moet onmiddellijk vervangen worden wegens wegkijken. En het biljart moet onmiddellijk weer worden herplaatst.

Kees de Vries

    • Jan Leppink
    • J.C. Traas
    • Kalliopi Argyraki
    • M.M. Okhuijsen
    • Kees de Vries