Botsing goederentrein en passagierstrein in Tilburg

Een goederentrein en een passagierstrein zijn vrijdag bij Tilburg gebotst.
Een goederentrein en een passagierstrein zijn vrijdag bij Tilburg gebotst. ANP / Ginopress

Een passagierstrein en een goederentrein zijn in Tilburg op elkaar in gereden. Acht personen zijn medisch behandeld omdat ze “flink door elkaar geschud” zijn.

Dat meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Twitter avatar VRMWB Veiligheidsregio MWB #tilburg wegvoeren van treinen duurt nog enkele uren. Treinverkeer Breda blijft gestremd, afzetting Ringbaanwest eo blijven intact.

Door de botsing ontstond ontstond een lek in de lpg-wagon, waardoor butadieen lekte (een koolwaterstofverbinding vergelijkbaar met benzine). Dat is een brandbare stof, die volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant niet gevaarlijk is voor de gezondheid. Een aantal huizen werd uit voorzorg ontruimd.

Tussen Tilburg en Den Bosch, Oisterwijk en Breda rijden geen treinen. De extra reistijd bedraagt naar verwachting meer dan een uur. De NS denkt dat de storing rond 22.00 uur vanavond is verholpen. Reizigers tussen Rotterdam en Eindhoven wordt geadviseerd via Utrecht te reizen. Reizigers tussen Arnhem en Breda via Rotterdam Centraal.

Foto’s van de botsing

Twitter avatar BDStadsgezicht Stadsgezicht Passagierstrein dus op goederentrein, gebied ontruim vanwege mogelijk gaslek. http://t.co/uNf4PQWyOT