Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Onderwijs

Thuisbezorgd

Door een ‘aanrijding met een persoon’ staat onze trein nu één uur stil tussen de weilanden in Weesp. Het is inmiddels 19.00 uur en de mensen raken geïrriteerd door de honger. Het gaat nog wel even duren.

Een studente besluit Thuisbezorgd te bellen. Na inventarisatie blijkt in treinstel 9558 veel animo voor pizza’s. Via GPS wordt de exacte locatie van de trein bepaald en doorgegeven aan de pizzaleverancier.

Even later vraagt de studente: „Conducteur, kunnen deze treindeuren misschien open? Hoezo? Omdat er zo 25 pizza’s worden bezorgd.”

Dit is wat anders dan de gratis koffie en thee van de NS.

Marie-Claire Putman