Samenreiskorting

Je kwam tegenover mij zitten in de intercity van 10.38 uur bij station Den Bosch. Of ik het goed vond dat je met mijn studenten-ov meereisde? Geen probleem. Richting Eindhoven dook je in jouw boek Taal is zeg maar echt mijn ding, om af en toe over de kaft heen te gluren en te glimlachen. Ik vroeg of je na mijn eindstation Eindhoven nog verder moest: je noemde een onbekend plaatsje ergens in Limburg.

Je zit in het einde van je bachelor en had zojuist een verslag ingeleverd. Je vroeg wat ik studeerde: tja, ingewikkeld verhaal…

Na een kort afscheid liep ik naar de trappen, terwijl jij overstak naar je volgende trein. Voor ik ’t wist... was je weg. Ik had je graag mijn nummer gegeven. Al was het maar zodat je de volgende keer niet hoeft te zoeken naar iemand voor je samenreiskorting.