Nieuws, voedingtips en weetjes over Jezus. Allemaal via WhatsApp

Beeld NRCQ

Wat hebben NRC Q, dagblad Metro, het Albert Schweitzer Ziekenhuis en het festival Best Kept Secret gemeen? We bieden allemaal een WhatsAppservice aan. Dit zijn een paar van onze vrienden op WhatsApp:

Nieuwsmedia

NRC Q kende je natuurlijk al. We houden je sinds een half jaar maximaal drie keer per dag op de hoogte van ons nieuws (NRCQ ON naar 0613075505).

Ook andere Nederlandse nieuwsmedia zijn begonnen. Metronieuws (NIEUWS AAN naar 0621325317) stuurt je maximaal drie berichten per dag. En als je wat lieve berichtjes naar ze terugstuurt, krijg je er misschien nog wel eentje extra.

Twitter avatar kaydenteuling Kay den Teuling Vergeet wat ik zei over mijn relatie met @Metro. Ze reageren gewoon! #WhatsApp http://t.co/nBwHBw4TdP

De Volkskrant stuurt sinds afgelopen weekend berichten (VK AAN naar 0650459695): ‘s ochtends om acht uur het ochtendoverzicht en om half een het lunchoverzicht. En voor nieuws over Katja en Thijs en boer Geert moet je bij de WhatsAppservice van Privé (‘Prive aan’ naar 0610407339) zijn. Maar die ligt tijdelijk plat vanwege een te hoog animo. Dit moet ‘snel’ weer opgelost zijn, zo laat een woordvoerder weten.

Cultuurclubs

“Ontdek meer over Jezus en wat er vooraf gaat aan het paasverhaal.”

Dat is het idee van de WhatsApp- en emailservice van The Passion. In aanloop naar de live tv-productie op 2 april in Enschede stuurt de organisatie dagelijks video’s, foto’s of teksten die te maken hebben met het levensverhaal van Jezus. Altijd al meer over Jezus willen weten? WhatsApp PASSION AAN naar 0613074290.

Concert at Sea houdt je op de hoogte van nieuws over het festival (CAS AAN naar 0613022377), maximaal drie berichten per week. Maar let wel: de WhatsApp-service is ‘géén praatgroep’. Festival Best Kept Secret stuurt je een WhatsApp (‘subscribe’ naar 0683538602) als er nieuwe namen bekend zijn voor het festival.

Gezondheidsinstellingen

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis is het eerste ziekenhuis dat patiënten via WhatsApp (0612788778) te woord staat. De service is bedoeld voor vragen over openingstijden, locaties en bereikbaarheid.

Twitter avatar asznl Albert Schweitzer zh Wist je dat je ons ook via #WhatsApp vragen kan stellen? We helpen je graag op 06-12788778 http://t.co/qgflWxHP93 http://t.co/VqI3wPKvDh

Antwoorden doen ze alleen tijdens kantoortijden. En soms is appen gewoon niet zo handig. Zo staat er op de website: “Als elke seconde telt, bel 112.” Ook het Maxima Medisch centrum kun je via WhatsApp (0648134175) praktische vragen stellen, geen medisch inhoudelijke vragen.

En wil je afvallen? In het kader van de Fit&Gezond Challenge stuurt Flair je maximaal drie berichten per dag (FLAIR AAN naar 0613557707) met tips over afvallen en voeding.

…en de klantenservice van bedrijven

Hoeveel handbagage mag je eigenlijk meenemen en hoe werkt dat online inchecken? Als je het Transavia via WhatsApp vraagt (0613022900), krijg je binnen een uur antwoord. De site Whatsappgids.nl houd voor je bij welke bedrijven een klantenservice aanbieden.

Zo kan je ook Interpolis via WhatsApp vragen stellen. Maar wat blijkt? Innoveren is niet altijd makkelijk. Eerdere nummers van Interpolis hadden, net als Privé, last van een storing. Maar zo gaat innoveren. Met vallen en opstaan.

Twitter avatar kaydenteuling Kay den Teuling Ik kreeg zojuist een sms’je van @nrcqnl. #whatsapp #innovatie http://t.co/ZmKWJqWLbU
    • Marieke ten Katen