Als Wes Anderson de X-men regisseert zien ze eruit als hipsters

Het is een prachtig ‘What if…’-project. Gooi een van de grootste filmfranchises (X-men) in de mix met een van de meest onderscheidende regisseurs (Wes Anderson) van de laatste jaren en kijk wat er gebeurt.

De X-men volgens Wes Andersen Foto screenshot YouTube

Het is een prachtig ‘What if…’-project. Gooi een van de grootste filmfranchises (X-men) in de mix met een van de meest onderscheidende regisseurs (Wes Anderson) van de laatste jaren en kijk wat er gebeurt.

https://www.youtube.com/watch?v=Isj7cl6DI4I

Anderson, bekend van prijswinnende films als The Royal Tenenbaums, Fantastic Mr. Fox en The Grand Budapest Hotel, staat bekend om zijn films die zich veelal onderscheiden door (onder andere) de absurde humor, sociaal onhandige personages, kleurrijke kostuums, symmetrische shots en een retro soundtrack. Allemaal zaken die in deze korte film, gemaakt door YouTube filmmaker Patrick Willems en inmiddels bijna 200.000 keer bekeken, terugkomen.

Allerlei verwijzingen

Dat Willems een groot fan is van Andersons werk, daarover hoeft geen onduidelijkheid te bestaan. De film, genaamd The Uncanny X-men, zit vol verwijzingen naar films van zijn idool. Zo verwijzen de outfits van de X-men naar soortgelijke kledij uit de films Bottle Rocket en The Life Aquatic with Steve Zissou. In de shots die buiten zijn geschoten zie je in de achtergrond het huis dat ook een belangrijke rol speelt in The Royal Tenenbaums. Ook de kleuren rood en geel - die subtiel bijzonder vaak terugkomen in The Grand Budapest Hotel - zijn veelvuldig in de X-men-parodie te zien.

Parodieën

Door zijn unieke stijl is Anderson wel vaker het doelwit van parodieën. Zo verscheen vorig jaar een trailer van de nieuwe nog te verschijnen Star Wars-film - Wes Anderson style:

En ook Saturday Night Live kon het twee jaar geleden niet laten om de draak te steken met de modus operandi van de 45-jarige regisseur. Ditmaal voor een trailer van een horrorfilm, inclusief de altijd in zijn films terugkerende Owen Wilson (gespeeld door Edward Norton) - met wie Anderson overigens samen aan een aantal scripts heeft gewerkt.
https://www.youtube.com/watch?v=gSEzGDzZ1dY

    • Sam de Voogt