William ‘kapitein Kirk’ Shatner niet op begrafenis Spock

De 83-jarige acteur William Shatner, beter bekend als kapitein Kirk uit Star Trek, moest zich zondag staande houden in een kleine Twitterstorm. ‘Captain Jerk’ noemde een tabloid hem; ook veel fans, Trekkies, waren boos omdat hij zondag de begrafenis van zijn 83-jarige collega Leonard Nimoy liet schieten, ofwel Mr. Spock. Shatner woonde zaterdag een fundraiser in Miami bij en kon naar eigen zeggen niet tijdig naar Los Angeles terugvliegen, ook niet met een privéjet. Hij stuurde wel zijn twee dochters en beantwoordde vragen over Nimoy via een privéherdenking op Twitter. Shatner en Nimoy waren een duo van tegenpolen in Star Trek: emotie versus ratio. Aanvankelijk wantrouwige rivalen, groeiden ze later naar elkaar toe, zeker bij de dood van Shatners alcoholistische echtgenote in 1999.