Voormalig ‘crackburgemeester’ Toronto vecht tegen kanker, veilt spullen

Rob Ford werd wereldwijd berucht als de burgervader van Toronto die crack rookte. Vorig jaar werd bekend dat hij een tumor heeft in zijn maag. Nu gebruikt hij de ophef rond zijn persoon om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Screenshot YouTube

Rob Ford werd wereldwijd berucht als de burgervader van Toronto die crack rookte. Ondanks verzoeken om af te treden, bleef Ford aan. Toen hij zich vorig terugtrok voor de burgemeestersverkiezingen leek duidelijk waarom. Maar hij bleek een heel andere reden te hebben: hij had een kwaadaardige tumor in zijn maag.

Inmiddels is hij raadslid en heeft hij zeker vijf ronden chemokuur achter de rug voor het liposarcoom. Waar eerst nog lacherig werd gedaan over de ophef rond zijn persoon, lijkt dat nu misplaatst. Hij moet nu aan zijn kinderen uitleggen wat een testament is, zei hij in onderstaand interview.

Zijn episode als meest besproken burgemeester ter wereld zet hij nu, althans gedeeltelijk, in om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Hij plaatste allerlei spullen op ebay, waaronder een stretchbroek met elandprint, waarvan 10 procent van de inkomsten gaat naar kankeronderzoek.

Twitter avatar TorontoRobFord Rob Ford I have a whole bunch of collectibles from over the years, and I’ve decided to put them to some good. (1/3)
Twitter avatar TorontoRobFord Rob Ford I will be putting select items up for sale on eBay, with 10% of proceeds going to Liposarcoma research & care facilities. (2/3)
Twitter avatar TorontoRobFord Rob Ford Look me up on eBay, under username torontorobford
Happy Bidding! (3/3)

Ook te koop: de das die Ford aanhad toen hij voor tientallen camera’s en microfoons toegaf, na geruchten dat er beeldmateriaal was, dat hij inderdaad crack had gerookt. Een slimme zet. De das werd uiteindelijk geveild voor 16.100 Canadese dollar na 111 biedingen.

De betreffende bekentenis:

    • Laura Klompenhouwer