Nooit meer je paraplu kwijt

Je komt binnen in de kroeg, legt je paraplu in een hoek en vergeet het ding aan het eind van de avond mee naar huis te nemen omdat het dan niet meer regent. Herkenbaar? Dan heb je wat aan de ‘Davek Alert Umbrella’. De opvouwbare paraplu geeft je een signaaltje als je ’m dreigt te vergeten. Met behulp van een kleine Bluetoothchip in het handvat maakt de paraplu connectie met de bijbehorende app voor je telefoon. Zodra jij (met telefoon) verder dan tien meter van je paraplu komt, krijg je een melding dat je je paraplu vergeet mee te nemen. Zo simpel werkt het. Je hoeft de paraplu verder niet met knopjes aan en uit te zetten: zodra je ’m oppakt wordt die geactiveerd. En de batterij gaat ongeveer twee jaar mee. Zowel voor Andriod als iOS.

    • Charlotte van ’t Wout