Nabestaanden vliegramp mogen wrakstukken zien

Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

In een hangar op vliegbasis Gilze-Rijen liggen wrakstukken van vlucht MH17. Ze liggen er ter bezichtiging voor nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp. Het toestel werd op 17 juli uit de lucht geschoten in Oost-Oekraïne. Bezoekers kunnen morgen, vrijdag en zaterdag op uitnodiging komen kijken. Ze worden in groepen rondgeleid. De wrakstukken kwamen in december aan op de vliegbasis. Het ministerie van Defensie verwacht tot en met zaterdag meer dan vijfhonderd nabestaanden. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) onderzoekt de toedracht van de ramp. De wrakstukken moeten hierin meer duidelijkheid brengen. Op Gilze-Rijen zijn ze gecontroleerd, gefotografeerd en gesorteerd op belang voor het onderzoek. Binnenkort wordt begonnen met de driedimensionale reconstructie van een gedeelte van het toestel.