In beeld

Leven na de dood van hun echtgenoot

In de Meera Sahabhagini Widow Ashram in Vrindavan, India werd gisteren door weduwen uit het stadje het Hindoestaanse kleurenfestival Holi gevierd. In India worden weduwen volgens Hindoetraditie buitengesloten en moeten ze vaak in armoede op straat leven. In vroeger tijden werd de vrouw van een overleden man zelfs geacht of gedwongen bij hem op de brandstapel te klimmen en zich levend te laten verbranden. De Indiase hulporganisatie ‘Sulabh International’ organiseerde de Holi-viering afgelopen dinsdag voor de weduwen om te laten zien dat ook zij recht hebben op een kleurrijk bestaan na de dood van hun man.
Uma, 65.
AP / Bernat Armangue
Bhubhu Ladashi, 72.
AP / Bernat Armangue
Kalani Dashi, 70.
AP / Bernat Armangue
Leela Sarkar, 80.
AP / Bernat Armangue
Vindai Sori, 90.
Oruna.
AP / Bernat Armangue
Tara Devi, 70.
AP / Bernat Armangue
Sima Chohan, 40.
AP / Bernat Armangue
Gekleurd poeder.
AP / Bernat Armangue
REUTERS/Ahmad Masood
Een Indiase politieagent krijgt de volle laag.
AP / Bernat Armangue