Leuk voor je oma

Het blijft een verademing dat er ook iets anders uit de handen kan komen van ontwikkelaar Rovio dan Angry Birds-spellen. Erg origineel is Jolly Jam niet – het is een variant op het uiterst populaire Candy Crush – maar de game is wel vermakelijk voor liefhebbers van het genre, je moeder en je oma. Al moet het tandglazuur van spelers wel tegen de mierzoete kleuren en animaties van Jolly Jam bestand zijn. De gebruiker krijgt rijen met fruit voorgeschoteld. Door rechthoeken te trekken, met dezelfde soort vrucht in tegenover elkaar staande hoeken, worden deze verzameld door de speler. In elk level moet een quotum gehaald worden van de verschillende soorten fruit. Uiteraard met maar een beperkt aantal zetten. In het begin is Jolly Jam nog eenvoudig, maar gaandeweg worden de puzzels moeilijker. De app is een leuke poging van Rovio om fans van Candy Crush af te snoepen, maar de ontwikkelaar had beter energie kunnen steken in een wat originelere game.