Kunst markt

Wat Originele, door Albert Uderzo getekende pagina uit de in 1972 verschenen Asterix-strip Les lauriers de César. Formaat 43×53,3 cm. Op 14 maart te koop op de veiling ‘Bande dessinée et illustration’ bij Christie’s in Parijs. Richtprijs: 150.000-200.000 euro. Online catalogus: christies.com

Bijzonderheid De 87-jarige Albert Uderzo schenkt de opbrengst aan de nabestaanden van de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo. Dat de tekenaar van de komische Asterix-strips meer kon dan mannetjes met grote neuzen tekenen, is goed te zien aan de realistisch getekende Romeinse stadsdecors op deze pagina.

Goede koop?Abel Schoenmaker van stripantiquariaat Lambiek in Amsterdam: „Anderhalve ton, dat lijkt me een startbedrag. Net als bij Kuifje schieten ook de prijzen voor originele Asterix-tekeningen omhoog. In 1972 was Uderzo op zijn best. En dat op deze pagina ook stadsdecors staan, verhoogt de marktwaarde.”