Directeur ADO vertrekt - te weinig zeggenschap na Chinese overname

Hui Wang, sinds begin dit jaar de eigenaar van ADO, poseert voor het stadion van de Haagse voetbalclub. Algemeen directeur Maarten Fontein vertrekt nu uit onvrede over zijn geringe zeggenschap sinds de overname.

Maarten Fontein vertrekt per direct als algemeen directeur bij ADO Den Haag. Hij vindt dat hij te weinig te zeggen heeft bij de Haagse voetbalclub, nu ADO sinds eind januari officieel in handen is van het Chinese investeringsbedrijf United Vansen. Dat laat Fontein vandaag in een verklaring weten.

De vertrekkend directeur schrijft:

“Ik heb onvoldoende vertrouwen dat ik de juiste persoon ben om het belang van ADO Den Haag optimaal te dienen gezien de vele onzekerheden die er zijn ontstaan na de overname van de club en de wijze waarop de nieuwe eigenaar ADO Den Haag wil besturen vanuit China met een beperkte zeggenschap van de algemeen directeur.”

Fontein werkte eerder bij Ajax en AZ

Fontein was nog maar kort in dienst bij de eredivisieclub, waar hij in augustus begon. Hij was volgens persbureau ANP nauw betrokken bij de Chinese overname, die in juni vorig jaar al werd aangekondigd, maar uiteindelijk lang op zich liet wachten. Fontein reisde in januari nog naar China om daar de onderhandelingen eindelijk af te sluiten.

Eerder was de 63-jarige sportbestuurder ook al algemeen directeur bij Ajax. Hij vertrok daar in 2008 na drie jaar, na een kritisch rapport over tien jaar algemeen en technisch beleid bij de Amsterdamse club. Hij ging daarop aan de slag bij AZ, waar hij directeur commerciële zaken werd.

    • Joost Pijpker