Dertien in een dozijn

De naam en het nummer van het nieuwste spel van ontwikkelaar Craneballs suggereren al dat dit een vrij overbodige game is. In Overkill 3 bestuurt de speler een militair die een gewelddadige strijd voert tegen de troepen en robots van de geheimzinnige, boosaardige groep met de originele naam ‘Faction’. Toegegeven, de animaties van deze third-person shooter zijn fraai en ook de wijze waarop wapens en uitrusting aangepast kunnen worden voegen een welkome diepte toe aan het spel. Maar Overkill 3 is net als zijn twee voorgangers van het type dertien in een dozijn. Bovendien is de hoofdrolspeler een beetje een engerd. Ontwikkelaar Craneballs wilde van hem een stoere held maken, maar hij is de Nickelback onder de actiehelden met zijn ongemakkelijke bewegingen en overwinningskreten. Het grootste minpunt van Overkill 3 is echter dat de gratis te downloaden game ontworpen lijkt te zijn met een enkel doel: om de gebruiker te verleiden in-app aankopen te doen. En dat is weggegooid geld bij Overkill 3.