Curator is uit op einde vastgoedconcern Lips

Curator Ruud Dekker is uit op het faillissement van het volledige concern van vastgoedhandelaar Roger Lips. Het concern heeft volgens hem een totale nettoschuld van 200 miljoen euro.

De komende weken wil de curator de bijna 150 resterende vennootschappen failliet laten verklaren, heeft hij gisteren aangekondigd.

Dekker is al curator van achttien failliete vennootschappen. Volgende week dinsdag behandelt de rechtbank in Den Bosch het verzoek om de eerste 25 vennootschappen failliet te laten verklaren.

„De strategie is om het volledige concern om te trekken. De bizarre tegenstand van Lips moet stoppen. Hij probeert er nog steeds geld uit te halen”, aldus de curator.

Lips wordt verdacht van faillissementsfraude. In 2013 ging hij persoonlijk failliet. Privé staat hij voor meer dan 100 miljoen euro in het krijt bij verschillende banken. Later gingen ook diverse bv’s van hem failliet.

Lips is vooral bekend doordat hij een van de grote vastgoedklanten is die de SNS Bank in problemen brachten. De bank kon twee jaar geleden alleen door interventie van de staat voor omvallen worden behoed.

De curatoren in Lips’ faillissement verwijten hem onder meer dat hij niet meewerkt aan de afwikkeling en dat hij tegoeden heeft weggesluisd om schuldeisers te benadelen.

De Brabantse vastgoedhandelaar vluchtte eind 2013 naar het buitenland en woont op dit moment in Dubai. (ANP)