Sloveens parlement stemt voor legalisering homohuwelijk

Foto ANP / Lex van Lieshout

Het parlement van Slovenië heeft ingestemd met het legaliseren van het homohuwelijk. Ook adoptie door stellen van hetzelfde geslacht wordt toegestaan, ondanks protest van de katholieke kerk en conservatieve groepen. Dat meldt persbureau AP.

Parlementariërs stemden met 51 tegen 28 voor de wetswijziging die het homohuwelijk mogelijk maakt. Homokoppels konden hun partnerschap al laten registreren, maar mochten nog geen kinderen adopteren.

Eerder vandaag protesteerden onder de noemer “Kinderen zijn in gevaar” een paar duizend mensen tegen de wetswijziging. Ze willen dat er een referendum komt over de kwestie. Drie jaar geleden werd op die wijze een gelijksoortige wetswijziging tegengehouden.

    • Laura Klompenhouwer