Rackelhaan

De lijst met diersoorten die op necrofilie betrapt zijn groeit. In de krochten van internet vond ik een filmpje uit 2004 dat zijn weerga niet kent. Het is getiteld Der Rackelhahn – Ein unfruchtbarer Bastard en gaat over een kruising tussen een korhaan (Tetrao tetrix) en een auerhoen (Tetrao urogallus) die een bezoek brengt aan een baltsplaats van korhanen, ergens in Centraal-Europa. De bastaard valt een van die vogels aan. Binnen een minuut heeft hij de korhaan vertrapt tot een zielige hoop veren, en trekt hij de kop van het zieltogende lichaam. Een Duitse grafstem vat het vervolg keurig samen: „Was vor und hinten ist an dem zerfetztem Birkhahn ist kaum erkennbar. Trotzdem kopuliert der Rackelhahn mehrere Male auf dem leblosen Körper.

De rackelhaan copuleert ruim 20 seconden met de dode korhaan en de gekromde positie van het sidderende lichaam van de bastaard wijst erop dat hij ook daadwerkelijk penetreert en ejaculeert. Het is een onmiskenbaar geval van homoseksuele necrofilie. De commentaarstem meldt uiteindelijk droogjes dat rackelhanen soms ook mensen aanvallen. Dat is weer eens wat anders dan een agressieve oehoe in Purmerend.