Politie vraagt Nederlanders om beeldmateriaal rellen Rome

Politie in Rome tijdens de rellen met Feyenoordsupporters. Foto ANP/EPA/VINCENZO TERSIGNI

De politie in Rotterdam roept getuigen die opnames maakten van de rellen van Feyenoordsupporters in Rome op om het beeldmateriaal op te sturen. Dat zei een politiewoordvoerder vanavond in Opsporing Verzocht.

Op dit moment is de politie al druk bezig met het analyseren van reeds opgestuurde beelden. Dat moet uiteindelijk leiden tot nieuwe aanhoudingen. Vorige week reisde een team rechercheurs naar Rome om dat materiaal in ontvangst te nemen.

De Rotterdamse persofficier Ernst Pols herhaalde de oproep van vanavond op Twitter:

Twitter avatar epsdam Ernst Pols (OM 010) Duidelijke oproepen in Opsporing verzocht. Beelden rellen welkom. Betrokken bij de rellen? Jas aan en naar het bureau http://t.co/NbGXfGvie8
Twitter avatar epsdam Ernst Pols (OM 010) ‘De politie heeft een boodschap voor relschoppers Rome’: over enkele minuten in Opsporing verzocht.

Bij de rellen, bijna twee weken geleden, raakten Feyenoordfans in Rome slaags met aanhangers van AS Roma en de politie. Daarbij raakte onder andere de Barcacciafontein beschadigd. Aanvankelijk meldden lokale media dat er ‘voor 8,5 miljoen euro schade was aangericht, maar dat bedrag bleek een stuk lager te zijn.

    • Philippus Zandstra