Afperser familie De Mol betuigt spijt - voorarrest verlengd

De 70-jarige Dirk M., die wordt verdacht van het afpersen en bedreigen van John de Mol en het gezin van zijn zus Linda de Mol, vindt het “heel verschrikkelijk” wat hij heeft gedaan. Hij barstte bij de rechtbank in Utrecht in snikken uit.

Politie Midden-Nederland verspreidde eerder deze compositietekening van de mogelijke afperser van familie De Mol.
Politie Midden-Nederland verspreidde eerder deze compositietekening van de mogelijke afperser van familie De Mol. Foto: Politie Midden-Nederland

De 70-jarige Dirk M., die wordt verdacht van het afpersen en bedreigen van John de Mol en het gezin van zijn zus Linda de Mol, blijft voorlopig in voorarrest. Dat heeft de rechter in Utrecht bepaald.

Volgens de rechter gaat het maatschappelijk belang in deze zaak voor persoonlijk belang. Hij blijft in de cel tot de volgende zitting op 19 mei. Op 18 juni staat de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen M. gepland.

De man uit Zeist werd 3 december opgepakt en zit sindsdien in de cel. M. terroriseerde volgens het Openbaar Ministerie ruim een jaar lang de gezinnen van John en Linda de Mol. In dreigbrieven eiste hij vijf miljoen euro.

M. betuigt huilend spijt

Voor de rechter betuigde de man spijt en barstte hij in snikken uit.

“Het spijt me verschrikkelijk voor de familie De Mol en mijn vrouw en mijn kinderen”, zei hij tegen de rechter:

“Ik weet niet hoe ik dit goed moet maken. Het is allemaal heel erg. Ik wil dat ik het terug kon draaien, maar dat kan ik niet.”

RTL-journalist Sander Paulus is aanwezig in de rechtbank:

Twitter avatar SanderRTLNieuws Sander Paulus Dirk-Klaas M: het spijt me verschrikkelijk. (Huilend). Voor familie De Mol, mijn vrouw en kinderen. Weet niet hoe ik het goed moet maken.
Twitter avatar SanderRTLNieuws Sander Paulus Dirk-Klaas M.: ik wou dat ik het terug kon draaien, maar dat kan niet. Het is heel erg.
Twitter avatar SanderRTLNieuws Sander Paulus Dirk-Klaas M. loopt gebogen weg. Triest hoopje mens. #afperser #DeMol

OM: Kans op herhaling reëel

De advocaat van M. had om schorsing van de voorlopige hechtenis van zijn cliënt gevraagd. “Hij trekt het niet in het huis van bewaring. Hij loopt op zijn laatste benen. Zowel fysiek als psychisch heeft hij last.”

Volgens de advocaat snapt M. waarom hij vastzit, maar trekt hij het psychisch niet dat zijn vrouw van 73 en zijn kleinkind nu door een psycholoog worden behandeld.

Het OM betoogde dat de kans op herhaling reëel is. Nadat Opsporing Verzocht een uitzending aan de zaak had gewijd, stopte de man niet met de bedreigingen, maar stuurde hij juist meer brieven.