Luguber it is

Het begint onschuldig, de stop-motionvideoclip voor het nieuwe electropunk nummer ‘Wild Frontier’ van de Britse dancegroep The Prodigy. Maar dan krijgt de dierenpoppenclip met de kamperende muis Nelson een lugubere wending. De Nederlandse regisseur Mascha Halberstad kreeg de opdracht een videoclip „met een randje” te maken voor het aanstaande zesde album The Day Is My Enemy. Halberstad, wier korte animatiefilm Goodbye Mr. de Vries in 2012 op diverse filmfestivals te zien was, werd door de band benaderd. Liam Howlett, songschrijver en toetsenist bij The Prodigy, bleek fan van haar werk. De horrorclip gaat over dualiteit, „over slecht en goed”. Alles is bewust analoog gedaan, er zit geen computereffect in. Het randje waarom The Prodigy specifiek vroeg, zit ’m in de moordscène met ontploffende hoofden.

    • Judith Laanen