Kip met shiitake, spinazie en gember

illustratie jet peters

De recepten van Pascale Naessens zijn veelal uiterst simpel, soms slechts een suggestie om bepaalde ingrediënten met elkaar te combineren. Dat geeft vrijheid om te variëren. Zo ook bij deze Aziatisch geïnspireerde kippensoep. Een combinatie van the usual suspects gember, chili, knoflook en sojasaus smaakt altijd goed. In dit geval samen met kip, shiitake en spinazie. Maar fijngesneden paksoi of Chinese kool is waarschijnlijk ook prima.

Deze soep zit boordevol natuurlijke middeltjes die geassocieerd worden met gezondheid: kippenbouillon, verwarmende chili en gember, vitaminebommetjes als paprika, citroen en spinazie. En shiitake wordt, in elk geval in de Chinese voedingsleer, beschouwd als geneeskrachtige paddestoel. Dat komt goed uit nu er een griepgolf door het land waart. En hij is nog lekker ook. De shiitakes worden boterzacht. Proef even of vier eetlepels sojasaus genoeg is. Zelf heb ik het vlees voor het serveren van de botjes afgehaald. Nogal onhandig om soep met je handen te eten.

    • Janneke Vreugdenhil