Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Economie

Vertraagd door stroomstoring, gestoord door vertraging

Reizigers die vanmorgen vanaf Utrecht wilden vertrekken per trein, zagen de bekende storingsmelding op de informatieborden verschijnen. Als gevolg van een kapotte bovenleiding bij het grote doorgangsstation werden de hele ochtend, ook tijdens de spits, bussen ingezet in bijna alle richtingen van en naar Utrecht. Op het traject Den Bosch-Utrecht-Amsterdam stond op meerdere bovenleidingen geen stroom. In andere richtingen reden helemaal geen treinen. De vertragingen liepen voor reizigers op tot ongeveer een uur. Inmiddels is de bovenleiding door ProRail hersteld en zouden rond 16u alle treinen weer moeten rijden.
Boaz Timmermans
Boaz Timmermans
Boaz Timmermans
Boaz Timmermans
Boaz Timmermans
Boaz Timmermans
Boaz Timmermans
Boaz Timmermans
Boaz Timmermans