Vertraging rond Utrecht Centraal duurt nog tot 16.00 uur

Foto ANP/Robin van Lonkhuijsen

Door een defecte bovenleiding rijden er de hele ochtend minder treinen van en naar station Utrecht. Treinen in nagenoeg alle richtingen hebben er last van. De NS verwacht dat de problemen rond 16.00 uur zijn opgelost. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd.

Twitter avatar NS_online NS online Defecte bovenleiding heeft forse gevolgen rondom Utrecht. Hier houden de laatste ontwikkelingen voor je bij: http://t.co/75O1aEV6hu #Ut

Volgens de NS staat er als gevolg van het defect op het traject Den Bosch-Utrecht-Amsterdam op meerdere bovenleidingen geen stroom, waardoor er nauwelijks treinen kunnen rijden. Op het traject tussen Houten en Utrecht rijden geen treinen. In andere richtingen, waaronder Amsterdam, Driebergen-Zeist, Den Haag en Rotterdam, rijden minder treinen. De NS heeft inmiddels bussen ingezet.

Op de website meldt de NS dat er geen intercity’s rijden, behalve tussen Leiden en Utrecht. Er rijdt nog wel een aantal stoptreinen. De NS raadt reizigers aan het station in Utrecht te mijden of later op reis te gaan.

Lees ook op NRC Q: Wat te doen bij de volgende storing? Vier tips voor de treinreiziger en De treinen reden niet, wat zeg je dan als communicatiebaas van de NS?

    • Sam de Voogt