Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Zorg

Tijd

Als logopedist in een ziekenhuis kom ik regelmatig mensen tegen die bijzonder in de war zijn, om uiteenlopende redenen. Soms is het voor anderen lastig te beoordelen of iemand in de war is of een taalstoornis heeft.

De patiënt van vanochtend was duidelijk verward; hij wilde naar huis, wist niet waar hij was en wat hij hier deed. Hij was zijn huis kwijt, zijn bril kwijt, zijn vrouw kwijt en de tijd kwijt. Ik zei dat ik dat laatste wel aan hem kon vertellen. Ach, zei hij, het is over 10 minuten toch weer anders! Als je het zo kunt bekijken is dat inderdaad nog wel het minste probleem.

Rian Los