Rutten vertrekt definitief bij Feyenoord

Feyenoord-trainer Fred Rutten tijdens de persconferentie van vorige week omtrent zijn vertrek bij de Rotterdamse club.
Feyenoord-trainer Fred Rutten tijdens de persconferentie van vorige week omtrent zijn vertrek bij de Rotterdamse club. Foto ANP/Jerry Lampen

Coach Fred Rutten vertrekt aan het einde van het seizoen definitief bij Feyenoord. Dat meldt de Rotterdamse voetbalclub in een bericht op de website. Vorige week werd al bekend dat Rutten waarschijnlijk zou vertrekken.

De voetbalcoach had een aflopend contract na het einde van deze voetbaljaargang. Hij maakte zijn besluit al op 12 februari bekend bij de leiding van Feyenoord, maar de twee partijen besloten het nieuws pas bekend te maken na een aantal belangrijke wedstrijden, waaronder de Europese clash tegen AS Roma. Die eindigde afgelopen donderdag in mineur, nadat Feyenoord werd uitgeschakeld en Rotterdamse fans zich zowel bij de uit- als thuiswedstrijd misdroegen.

‘Verschil in visie’

Rutten spreekt van een verschil in visie tussen hem en de clubleiding:

“Onze ambities verschillen niet veel van elkaar, maar als het gaat om de mogelijkheden om de definitieve stap richting de top te zetten, dan komt mijn visie in vergelijking met die van de club niet overeen hoe kan worden voldaan aan het hoge verwachtingspatroon dat nu eenmaal bij Feyenoord heerst. Natuurlijk ervaar ik dat als een teleurstelling. [...] Maar clubleiding, spelers en staf hebben recht op een heldere conclusie van mijn kant.”

Feyenoord had bij monde van technisch directeur Martin van Geel laten weten nog een tweede jaar door te willen met Rutten. Zijn assistent Jean-Paul van Gastel is een van de kandidaten om hem op te volgen. Rutten zelf wordt in verband gebracht met de functie van technisch directeur bij FC Twente, de club waarvoor hij al eerder vier seizoenen coach was.

Lees in nrc.next: Het is voorbij met de liefde (€).

    • Sam de Voogt