PSV-supporters opgepakt na het gooien van stenen

Na afloop van de voetbalwedstrijd PSV- Ajax is het gisteravond in Eindhoven onrustig geweest. De politie pakte zes supporters van PSV op. De verdachten, variërend in de leeftijd 15 tot 34 jaar, gooiden stenen naar leden van de mobiele eenheid (ME). Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging, aldus een politiewoordvoerster.

De ongeregeldheden braken uit in de drukte na afloop, toen de supporters na de 3-1 nederlaag van PSV het stadion verlieten. Tientallen supporters keerden zich in de buurt van het stadion tegen een aantal niet-geüniformeerde agenten. De ME voerde daarop charges uit, waarna de supporters met stenen gooiden. Drie ME'ers raakten gewond. Ook de verdachte van 15 raakte gewond toen hij werd gebeten door een politiehond.

Voor de wedstrijd werden ook al zes PSV-supporters aangehouden. Vijf staken vuurwerk af, één plakte stickers op een politievoertuig. De zes zijn inmiddels weer op vrije voeten. Vier kregen een boete, de andere twee zijn doorverwezen naar Bureau Halt. Tijdens de wedstrijd werd vanaf de tribune een iPhone gegooid naar Ajacied Riechedly Bazoer (18), die eerder in de jeugd van PSV speelde.

De politie denkt de komende dagen nog meer mensen aan te houden. Met behulp van videobeelden, waarop het geweld tegen de agenten te zien zou zijn, hoopt de politie de identiteit van andere supporters te achterhalen. De politie zegt de beelden openbaar te maken, als de supporters zich niet melden bij de politie. (ANP)