Mogelijk meer dealers witte heroïne

De politie in Amsterdam sluit niet uit dat er meer straatdealers in de stad gevaarlijke witte heroïne als cocaïne verkopen. Ze heeft uiteenlopende signalementen van de verkopers.

Drie Deense toeristen, van 21, 22 en 24 jaar, raakten vorige week onwel na drugsgebruik en belandden daardoor in het ziekenhuis. Ze bleken witte heroïne te hebben gesnoven die hun als coke was verkocht. Het was voor het eerst sinds 25 november vorig jaar dat de politie hierover weer een melding kreeg. Afgelopen herfst stierven in Amsterdam drie toeristen aan witte heroïne, twintig anderen kwamen erdoor in in het ziekenhuis.

Vrijdag gaf de politie beelden vrij van de dealer die de witte heroïne aan de Deense toeristen zou hebben verkocht. Diens uiterlijk komt niet overeen met kenmerken die slachtoffers vorig jaar noemden van de man die hun de drugs verkocht. Toen was sprake van een donkere man met dreadlocks; de man op de camerabeelden lijkt een ander.

De politie onderzoekt inmiddels of de witte heroïne die de Denen kregen van dezelfde partij afkomstig is als die van eerdere slachtoffers. Ook zijn ter waarschuwing weer matrixborden in de stad geplaatst om toeristen voor de drugs te waarschuwen, worden bezoekers van hostels gewaarschuwd en brochures verspreid.