Pegida Vlaanderen demonstreert ondanks verbod toch in Antwerpen

Op het Hendrik Conscienceplein in Antwerpen waren vanavond zo’n 100 tot 150 betogers van anti-islambeweging Pegida Vlaanderen op de been voor een protest. De demonstratie was verboden door burgemeester Bart de Wever en de betogers werden direct omsingeld door de politie.

Arrestatie bij Pegida-demonstratie in ANtwerpen AFP / Belga / Kristof van Accom

Op het Hendrik Conscienceplein in Antwerpen waren vanavond zo’n 100 tot 150 betogers van anti-islambeweging Pegida Vlaanderen op de been voor een protest. De demonstratie was verboden door burgemeester Bart de Wever en de betogers werden direct omsingeld door de politie. Dat melden Belgische media.

De actievoerders hadden drie keer een vergunning aangevraagd, maar die werd hun geweigerd. Toch gingen demonstranten de straat op, waar zij met Vlaamse vlaggen wapperden en nationalistische leuzen scandeerden. Er zouden drie mensen zijn gearresteerd.

Na nog geen uur was de betoging afgelopen. Pegida wilde per se in Antwerpen betogen “omdat het een symboolstad is waar de meerderheid van de bevolking migrant is en moslim.”

    • Casper van der Veen