Kapotte bovenleiding bij Utrecht Centraal hersteld

De bovenleiding die vanochtend kapot ging bij station Utrecht Centraal, is hersteld. Dat meldt de NS tegenover persbureau ANP. Naar verwachting rijden de treinen rond 16 uur weer volgens de dienstregeling.

Medewerkers van ProRail repareren een kapotte bovenleiding bij het station van Utrecht Centraal. ANP / Koen Verheijden

De bovenleiding die vanochtend kapotging bij station Utrecht Centraal, is hersteld. Dat meldt de NS tegenover persbureau ANP. Naar verwachting rijden de treinen rond 16 uur weer volgens de dienstregeling.

Twitter avatar NS_online NS online UPDATE Bovenleiding #Ut: Inmiddels is de meest actuele informatie te vinden op deze pagina: http://t.co/axyyfHaEPO

“Het treinverkeer bij Utrecht zal stukje bij beetje hervat worden.”

Als gevolg van het defect reden er de hele ochtend, ook tijdens de spits, bussen in bijna alle richtingen van en naar Utrecht. Op het traject Den Bosch-Utrecht-Amsterdam was op meerdere bovenleidingen geen stroom. Op het traject tussen Houten en Utrecht en in andere richtingen reden geen treinen. De vertragingen liepen voor reizigers op tot ongeveer een uur.

    • Mirjam Remie