Goal van het Weekend komt van het beste team uit de Premier League

Kwestie van kiezen. Klinkt zo makkelijk, maar soms is het toch verdomd lastig op zo’n maandagochtend. Want wat vlogen ze er allemachtig fraai in. Alsof het niks kost. Goals, goals, GOALS. Kopje koffie, kijken maar.

Manchester City's Joe Hart komt met geen mogelijkheid in de buurt van Jordan Hendersons fantastisch geplaatste schot. ANP-EPA / Peter Powell

Kwestie van kiezen. Klinkt zo makkelijk, maar soms is het toch verdomd lastig op zo’n maandagochtend. Want wat vlogen ze er allemachtig fraai in. Alsof het niks kost. Goals, goals, GOALS. Kopje koffie, kijken maar.

3. Luis Muriel (Sampdoria)

Soms is een doelpunt gewoon heel erg knap. Op tamelijk volle snelheid een bal uit de lucht plukken vanuit een doorgaans kansloze hoek, hup via de lat in het doel jassen. Deze Luis Muriel deed het gewoon. “Wat zeg je? Samuel Eto’o speelt naast me in de spits? Who cares? Ik doe het wel even voor.” Achttien was-ie toen hij Colombia verliet voor Udinese en sinds dit seizoen bij ‘Samp’. Ga zo door.

2. Wilson Morelo (Independiente Santa Fe)

En nog een Colombiaan. Het kan niet op. In tegenstelling tot Muriel speelt Morelo gewoon al lekker z’n hele carrière in eigen land. Nooit opgepikt door een Zuid-Europees cluppie, en toch heeft Wilson geen gebrek aan geloof in eigen kunnen getuige zijn doelpunt. Wij Oranje-liefhebbers denken bij dit doelpunt even terug aan vrijdag 13 juni, Arjen Robben. Morelo is niet zo’n gedecideerde afmaker, maar wel zeer vermakelijk.

1. Jordan Henderson (Liverpool)

In Engeland gebeurde dit weekend iets bijzonders. Twee clubs waarbij twee spelers elk een fantastische goal maakten. Nottingham Forest - wat fijn dat we die roemruchte club eens kunnen noemen in deze rubriek - had Gary Gardner die een fenomenale knal afleverde, maar niet voordat Ben Osborn geweldig doel trof. Kies daar maar eens tussen. En dan kwam Felipe Anderson (Lazio Roma) er even tussendoor alvorens Philippe Coutinho zichzelf net als vorige week op het podium te zetten: wat een uithaal. Maar dat was dus buiten z’n teammaatje Jordan Henderson gerekend. Hij onderstreept dat ‘The Reds’ momenteel de beste ploeg van de Premier League is met een heerlijk geplaatste openingsgoal in de topper tegen Man City:

    • Jules Seegers