Dit is de eenzaamste man ter wereld. (Of toch niet?)

Een interview met de eenzaamste man ter wereld, woonachtig in een ruige omgeving in Argentinië. Dat moet een spannend artikel worden, dacht reisjournalist Chris Haslam. Het viel aardig tegen.

Vier dagen reisde Haslam, voor de man die al 74 jaar op de helling van een berg op 5.600 meter hoogte leeft, in een noord-westelijke hoek van Argentinië. Wanneer de man uit z’n raam kijkt, ziet hij vier vulkanen, een zoutwoestijn en de piek van de ‘Cerro del Hombre Muerto’. Het dichtstbijzijnde dorpje ligt drie uur verderop.

Dit is hem, die eenzaamste man ter wereld:

Twitter avatar dromomaniac Chris Haslam In the Devil’s building site in Argentina this old man fails to mention why he’s so lonely: 11:30GMT BBCR4 @BBCFooC http://t.co/JPl9N2DCwL

Plaats door God geschapen voor de duivel

Men zegt dat zijn woonplek geschapen is door God voor de duivel, bedoeld als opschepperij: dit soort bizarre landschappen liggen dus in Gods kunnen. Hoe moet het zijn om daar te wonen, op die wonderschone, maar tegelijkertijd angstaanjagende plek, waar wilde dieren leven en de temperaturen wisselen tussen dertig graden onder én boven nul? (Meer foto’s hier).

Zijn antwoord:

Tranquilo.

De rest van het interview ging ongeveer zo.

De temperatuur?

“Het is prima.”

Eten?

“Als het opraakt heb ik honger. Geen probleem.”

Gezondheid?

“Ik bid tot God en binnen drie dagen ben ik beter.”

Gezelschap?

“Mensen komen vaak langs. Nog geen acht weken geleden was er iemand op bezoek.”

Poema’s?

“Poema’s zijn pussy cats.”

Verveling?

“Daar heb ik geen tijd voor.”

Denk je dat het na bovenstaande geen zin meer heeft de rest van het interview te lezen bij de BBC? Dan heb je het mis. Er zit namelijk nog een verrassende wending aan dit verhaal. Tipje van de sluier: de man is minder alleen dan hij doet voorkomen.

Lees ‘The dogged old man of the badlands’ bij de BBC, door journalist Chris Haslam.

    • Mirjam Remie