Bij nieuwe Racoon dreigt het sentiment

None

Met hun vorige cd Liverpool Rain (2011), veroverde de Zeeuwse groep Racoon definitief het land. Op die cd werden hun melodieuze melancholische liedjes niet meer alleen met akoestische gitaar, maar ook met viool opgesierd. De bevende strijkers bleken een mooi tegenwicht bij de robuuste zang van Bart van der Weide.

Op de opvolger All In Good Time is de aanpak hetzelfde, met veel violen en een enkele stemmige blaaspartij. Ter Weide zingt nog beter, diep doorvoeld, met kermende uithalen.

Toch is de cd minder overtuigend dan Liverpool Rain. Dat ligt aan de nummers. De nieuwe liedjes zijn trager en gedragener. In de uitvoering neigt het geheel naar gezwollenheid. Er is een te uitgesponnen hoogtepunt, met vioolkrullen (in Brick by Brick), sentimentaliteit ligt op de loer in Heaven holds a Place, en al is Good to see You een mooie uptempo soulsong, het lijkt op – het betere – No Mercy van de vorige c d.

    • Hester Carvalho