KNMI waarschuwt voor windstoten - code geel vannacht voor 9 provincies

Archieffoto van strand bij IJmuiden. Foto ANP / Remko de Waal

Het waait nu ook al flink buiten, maar het KNMI waarschuwt voor nog hardere windstoten vanavond aan de kust en op de Waddeneilanden.

De provincies Zeeland, Noord- en Zuid-Holland en de eilanden hebben daarom een code geel gekregen, wat staat voor gevaarlijk weer. In de westelijke provincies en de eilanden kunnen windstoten voorkomen van 80-90 kilometer per uur. Aan zee mogelijk zelfs windstoten van 100 kilometer per uur.

In de nacht naar morgen geldt code geel voor alle provincies, behalve Drenthe, Overijssel en Gelderland. In de provincies Utrecht, Noord-Brabant en Limburg zijn er begin van de nacht bij buien zware windstoten mogelijk van ongeveer 80 km/uur.

    • Anouk Eigenraam