Gemalto weer in het nieuws, cijfers van Adidas, Luxottica, Barclays

Foto Reuters

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. Zijn we gehackt en afgeluisterd? Amerikaanse en Britse veiligheidsdiensten zouden miljoenen simkaarten van het Frans-Nederlandse Gemalto hebben gekraakt. Het bedrijf maakt beveiligde chips voor bankpassen, toegangskaarten en simkaarten. Hoeveel het daarmee verdient? Donderdag de jaarcijfers.

2. Ook cijfers van Luxottica, op maandag. Dat Italiaanse bedrijf is een heus zonnebrillenimperium. Het maakt de zonnebrillen van Ray-Ban, van Armani, van Prada. En Chanel, Burberry, Miu Miu. Oprichter Leonardo Del Vecchio is sinds het overlijden van Nutella-uitvinder Michele Ferrero de rijkste man van Italië, met een vermogen van zo’n 20 miljard dollar.

3. Dan is er nog Adidas, dat ook bekend maakt hoe het ’t sportbedrijf afgelopen jaar verging. Een stuk beter dan Puma, waarschijnlijk. Dat zet Rihanna en Usain Bolt in om de concurrentie met zowel Adidas als Nike aan te kunnen.

4. Goede kans dat je dagelijks een van de producten van Unilever gebruikt. De Brits-Nederlandse multinational is eigenaar van merken als Dove, Axe, Lipton, Becel, Ben & Jerry’s, Cornetto en Glorix. En toch ging het afgelopen jaar niet heel goed met het bedrijf. Vrijdag het jaarverslag.

5. En verder: de (jaar)cijfers van Britse bank Barclays, fietsenproducent Accell, mediabedrijf RTL Group en machinefabrikant ASMI. Hou dit in gedachten bij al die presentaties.

6. De Tweede Kamer debatteert deze week over (een rapport over) de gaswinning in Groningen. Vijf vragen.

7. Nederland, land van molens, klompen en: kaas, inderdaad. Het CBS publiceert de producenten- en consumentenprijzen van het broodbeleg.

    • Annemarie Sterk