In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week: duizenden Japanners die vechten om een geluksstokje, ondergelopen straten in Hebron en Rio de Janeiro, en marathonlopers die blij zijn met het water dat over hen heen wordt gespoten.
Een gelovige van de Heilige Geest Beweging voert een ritueel uit met een kind in Gulu, in het noorden van Oeganda. De oprichter van deze beweging, Alice Lakwena, is een neef van de beruchte legerleider Josef Kony, de aanvoerder van het Leger van de Heer dat nog steeds strijd voert in het land.
Reuters / James Akena
Muurtekening van de Britse straatkunstenaar Banksy op een huis in Gaza dat volgens getuigen zou zijn vernietigd bij een luchtaanval door Israel tijdens het vijftig dagen durende conflict vorig jaar. Banksy heeft op zijn site een minidocumentaire gezet die volgens hem de moeilijke omstandigheden toont in Gaza sindsdien.
Reuters / Suhaib Salem
Pro-Russische rebellen nemen even een pauze voordat ze verder oprukken naar de frontlinie in het oosten van Oekraïne. Ondanks het akkoord voor een staakt-het-vuren dat onlangs werd afgesproken met Frankrijk, Duitsland Rusland en Oekraïne werden er in de regio Donetsk toch aangevallen gepleegd door separatisten.
AFP / Vasily Maximov
Vuurwerk ter gelegenheid van het Chinees nieuwjaar op een markt in Harbin in de Chinese provincie Heilongjiang.
Reuters/ Stringer
Hardlopers rennen langs een pauzestand waar ze opgefrist worden tijdens de marathon in Tel Aviv, Israël. Meer dan 30.000 deelnemers deden 27 februari mee.
EPA / Abir Sultan
Nabestaanden van passagiers die zijn omgekomen bij een veerbootongeluk vorige week proberen hun geliefden te identificeren. De ferry werd geraakt door een cargoschip 40 kilometer ten noordwesten van Dhaka in Bangladesh.
AP / A.M. Ahad
Een separatist op het vliegveld van Donetsk in Oekraïne, dat door de gevechten van de afgelopen maanden helemaal vernield is.
Reuters / Baz Ratner
Een vrouw giet water uit haar huis in Sao Paulo, Brazilië. De regio had te lijden onder zware regenval.
AFP / Miguel Schincariol
Medeverdachten van de Egyptische activist Alaa Abdel Fattah wachten op hun veroordeling in een politiegevangenis in Kairo. Fattah was een van de aanvoerders van de opstand in 2011, die tot gevolg had dat de regering van Mubarak omver werd geworpen. De activist kreeg vijf jaar cel, zijn 24 medeplegers kregen straffen van drie tot vijftien jaar cel.
AFP / Khaled Desouki
De linkse politicus Leung Kwok-hung wordt vastgegrepen omdat hij een voorwerp gooide naar de minister van Financiën van Hongkong, John Tsang tijdens een vergadering over de jaarlijkse begroting. HongKong kondigde steunmaatregelen aan ter waarde aan van 33 miljoen euro om bedrijven te helpen die te lijden hadden onder de demonstraties van de afgelopen maanden in het financiële hart.
Reuters / Tyrone Siu
<b>Foto van de week:</b> 23 februari ,Rio de Janeiro . Politie en buurtbewoners zoeken dekking tijdens een vuurgevecht tussen drugbendes in Mare. Mocht ik ooit moeten vluchten stel ik me voor dat ik het ook zo zou doen. Diep voorover gebogen over mijn moto met wapperende haren in de wind op naar de horizon. Maar ik moet eerst maar eens sparen voor een moto en wapperende haren. Vluchten kan nog niet. ( Evert Hermans, fotoredactie Nrc)
Reuters / Maurico Fidalgo
De Amerikaanse Sarah Hendrickson tijdens haar sprong, terwijl juryleden in de toren toekijken tijdens de wedstrijden voor schansspringen in het Zweedse Falun.
AP / Matthias Schrader
Een Egyptische vrouw wordt uit haar appartement gered in Kairo. In het naburige appartementencomplex brak brand uit, daarbij vielen drie doden.
AP / Ahmed Gamil
Vliegdekpersoneel en technici verzamelen zich rond een Franse straaljager op het vliegdekschip Charles de Gaulle in de Golf.
AFP / Patrick Baz
Een vrouw wordt behandeld in het Madina ziekenhuis nadat ze gewond raakte bij een bomaanslag die was gericht op het presidentieel paleis in Mogadishu, Somalië. De aanslag werd opgeëist door de militante groepering Al-Shaab.
Reuters / Feisal Omar
Een Palestijnse vrouw waadt door een overstroomde straat in Hebron na een storm.
Reuters / Mussa Qawasma
Indiase passagiers kruipen door het treinraam om een plekje te zoeken op het station van Jammu. De Indiase regering presenteerde afgelopen week plannen om de spoorwegen te hervormen.
EPA / Jaipal Singh
Duizenden Japanners, slechts gekleed in ondergoed, proberen een van de twee heilige stokjes te pakken te krijgen die door priesters de opgestookte Saidaji tempel in zijn gegooid. De wedstrijd vormt het hoogtepunt tijdens het Saidaji Naakt Festival in Okayama. Wie een van de twee stokjes te pakken krijgt, is verzekerd van een heel jaar geluk, zo wordt geloofd door de aanhangers van de tempel.
EPA / Everett Kennedy Brown
De lichamen van Syrische troepen worden geteld in de noordelijke stad Aleppo. De troepen werden gedood bij een poging om de rebellen in het oosten van de stad te omcirkelen. De afgelopen week werden er weer zware gevechten gevoerd tussen de regeringstroepen en de rebellen waarbij aan beide zijden tientallen doden vielen.
AFP / AMC / Zein Al-Rifai
Acrobatiek tijdens een Australische luchtshow op het vliegveld van Avalon in Lara, ten zuidwesten van Melbourne.
AFP / Paul Crock