Drie Deense toeristen in Amsterdam onwel

Drie toeristen uit Denemarken zijn donderdagnacht in Amsterdam ziek geworden door het gebruik van witte heroïne, die als cocaïne werd verkocht. Dat heeft de gemeente Amsterdam gisteren laten weten. Het was het eerste incident met witte heroïne sinds november.

De slachtoffers van 21, 22 en 24 jaar oud zijn inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. Vorig jaar overleden drie Britse toeristen nadat ze witte heroïne hadden gesnoven. Veertien anderen werden ziek. De gemeente begon in oktober een campagne om met name toeristen te waarschuwen met grote matrixborden, posters en folders. Dit werd in januari afgebouwd, maar na het jongste incident wordt de campagne opnieuw opgetuigd. De politie zegt „alles op alles te zetten” om de dader op te sporen.

    • NRC