Vitesse wint voor de zesde keer op rij - Twente kan weer niet winnen

Vreugde bij Vitesse-spelers na de overwinning op Ajax, eerder dit seizoen. Foto ANP / Olaf Kraak

Vitesse rijgt de overwinningen de laatste weken aaneen. De ploeg uit Arnhem won vanavond in eigen huis met 2-1 van PEC Zwolle en boekt daarmee de zesde zege op rij. Daarvoor moest de thuisploeg wel eerst van een achterstand terugkomen, aangezien PEC al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam.

Door de nieuwe overwinning passeert Vitesse de Zwollenaren in de stand van de Eredivisie. De club van trainer Peter Bosz staat nu vijfde, op vier punten achterstand van Feyenoord. Vitesse kan overigens nog wel worden ingehaald door SC Heerenveen, dat twee punten minder heeft en morgen nog een wedstrijd moet spelen.

Aanvankelijk leken de Arnhemmers overigens een moeilijke avond tegemoet te gaan, toen Mustafa Saymak de bezoekers al na 4 minuten op voorsprong zette. Via doelpunten Bertrand Traoré en Davy Pröpper wist Vitesse de stand echter om te buigen. Voor PEC betekent dat de vierde nederlaag op rij.

AZ wint en blijft derde

Ook de nummer drie uit de stand, AZ, wist vanavond in eigen huis te winnen. De Alkmaarders waren in eigen huis met 2-0 te sterk voor Willem II. De bezoekers waren echter in de eerste helft vaak beter dan AZ, maar hadden veel moeite om doelman Esteban te passeren.

De thuisploeg slaagde daar vlak voor rust wel in via Steven Berghuis. In de blessuretijd zette Dabney Dos Santos de eindstand op de borden. AZ heeft nu nog maar drie punten achterstand op Ajax, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. De Amsterdammers komen morgen in actie tegen PSV, de koploper in de ranglijst.

Twente geeft voorsprong uit handen

FC Twente leek lange tijd ook op weg naar een overwinning, na de voorgaande vier wedstrijden te hebben verloren. In de 88ste minuut ging het alsnog mis voor de Tukkers, toen NAC via Erik Falkenburg op gelijke hoogte kwam. Twente was eerder via Luc Castaignos op voorsprong gekomen.

    • Joost Pijpker