‘Over duurzaam beton is veel onbekend’

Stefan van Uffelen

(41) begon in januari als programmamanager bij MVO Nederland. Zijn doel? Het verduurzamen van het Nederlandse beton, en dit aan de man brengen.

1. Vanwaar deze stap?

Ik ben internationaal al langer bezig met beton, met het verduurzamen van de betonketen. Deze baan als programmamanager bij MVO Nederland sloot hierbij aan.

2. Kruiwagen?

Via mijn internationale werk bij het World Business Council for Sustainable Development (WBCSD). Ze zochten een trekker voor het Nederlandse betonprogramma, vandaar.

3. Eerste daad?

Ik heb veel contact gehad met de opdrachtgevers. Wat zijn hun belemmeringen, waarom werken ze niet met duurzaam beton? Vaak was duurzaam beton onbekend bij klanten: „Help mij, want we willen wel duurzamer.”

4. Nest?

Mijn vader was aannemer en later zat hij in de multimedia. Daar heb ik profijt van, een sterke focus op marketing. Mijn moeder werkte voor een NGO, van haar heb ik mijn visie op duurzaamheid.

5. Studie?

Technische bedrijfskunde aan de TU Twente, daarna drie jaar psychologie.

6. Wat wilde u vroeger worden?

Ik wilde piloot worden. Ik heb wel stage gelopen en eventjes gewerkt bij de KLM, maar dichterbij ben ik niet gekomen.

7. Wat wilt u later worden?

Eigenlijk ben ik al bezig met mijn droom, ik wil duurzaam en maatschappelijk bezig zijn. Ik ben nu ook bezig met een initiatief om een duurzame woningcorporatie op te zetten.