Mosterd na de maaltijd

Op jacht naar rendement kan de belegger niet om aandelen heen, zeker nu duidelijk is dat de ECB de geldkraan voorlopig open zal houden. Indextrackers laten zien dat er nog steeds geld de aandelenmarkt binnenkomt. Dit geld gaat met name naar de meer defensieve waarden, die vaak een hoger dividendrendement hebben (zoals Ahold of Unilever). Naarmate de koersen verder worden opgedreven door de zucht naar rendement, zakt het dividendrendement. Zelfs na hoger dan verwachte dividendaankondigingen lijken deze aandelen nog moeilijk verder omhoog te willen. Komt het kantelpunt eraan waarop de meer cyclische aandelen (die vaak een lager dividendrendement hebben) het stokje overnemen van de defensieve waarden? Je zou kunnen zeggen dat dividendaandelen wellicht het slachtoffer van hun eigen succes worden. Nu nog je portefeuille inrichten met alleen dividendaandelen, is een beetje mosterd na de maaltijd.