Dordrecht kijkt weer omhoog

FC Dordrecht mag dankzij een doelpunt van Sean Klaiber nog hopen op handhaving in de eredivisie. De van FC Utrecht gehuurde speler tekende vrijdag in blessuretijd voor het winnende doelpunt tegen Go Ahead Eagles: 2-1. De nummer laatst van de eredivisie verkleinde het gat met nummer zeventien NAC tot drie punten. GA Eagles was aanvankelijk de bovenliggende ploeg en kwam, na een waarschuwend schot van Wesley Verhoek, in de 36ste minuut op voorsprong dankzij een doelpunt van Glynor Plet. Wakker geschud nam FC Dordrecht vervolgens het heft in handen. Nadat GA Eagles-doelman Mickey van der Hart nog had gered op een knappe vrije trap van Jeffrey Fortes, was hij in de 44ste minuut kansloos op een schot van diezelfde speler, mede doordat Job van der Linden de bal van richting veranderde. De dominantie van FC Dordrecht werd pas in de extra tijd beloond door een kopbal van de kleine Klaiber, zijn eerste in de eredivisie. GA Eagles blijft door de nederlaag in de gevarenzone. (ANP)