Betaald de wereld over cruisen op een motor

Wat wilde je later worden? Je antwoordde vast nooit: op een Harley Davidson door Europa, het Midden-Oosten en Afrika reizen. Er is een vacature voor, je kunt rider worden.

Bedrijf:

Harley-Davidson

Opvallend:

In 24 uur tijd reageerden er al 900 sollicitanten.

Wat doe je dan eigenlijk?

Als rider toer je op een nieuwe Harley-Davidson door Europa, het Midden-Oosten en Afrika, op zoek naar dé ultieme droomrit. Je begint vanaf 1 april met het plannen van je rit. Voordat je eind mei op de motor stapt, krijg je verschillende trainingen. Een mediatraining bijvoorbeeld. Want er zal een cameraploeg achter je aan rijden. Harley-Davidson wil meer mensen laten kennis maken met het het rijden op een Harley”, zegt Anna Marie Deary, marketing manager Harley-Davidson Benelux. In totaal werk je zes maanden aan de route, waarvan je er twee ook daadwerkelijk rijdt. Per dag leg je ongeveer 200 kilometer af, maximaal vijf dagen in de week.

Waarom zoeken ze iemand?

Vorig jaar organiseerde Harley-Davidson een vergelijkbare actie, maar toen reed er in ieder land iemand anders op de motor. Nu doet één rider de hele rit alleen.

Wat voor collega moet je zijn?

Je houdt van motorrijden. En cameraschuw ben je niet, want je zal geregeld interviews met verschillende media moeten doen. Via Twitter en Facebook houd je geïnteresseerden op de hoogte van je avonturen. En mensen om je heen vind je niet vervelend, want in verschillende landen rijden lokale motorrijders waarschijnlijk een stukje met je mee.

Wat verdient dat?

Overnachtingen, diners. Alle kosten tijdens je reis worden vergoed. En vind je dat nog niet genoeg? Vooruit, je krijgt ook nog eens 25.000 euro voor de totale periode van zes maanden. En oh ja, je mag de Harley houden.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

Kilometers asfalt, het ronkende geluid van je Harley en lekker toeren langs de routes die jij zelf hebt uitgekozen. En daar dan voor betaald worden. Klinkt als een droombaan, toch? Deary: „Harley-Davidson staat voor vrijheid en rebellie, lekker doen waar je zelf zin in hebt en het avontuur opzoeken.”Maar zou jij je vaste baan opzeggen voor dit avontuur?

    • Marieke ten Katen