Acteur Leonard Nimoy (Mr. Spock) overleden

Acteur Leonard Nimoy (83), bij generaties televisiekijkers bekend als de legendarische Mr. Spock uit televisieserie en filmreeks Star Trek, is gisteren overleden. Met zijn puntige oren was Spock een van de meest karakteristieke opvarenden op het ruimteschip Enterprise. Van 1966 tot 1969 waren de belevenissen van Spock en de andere passagiers van het ruimteschip wekelijks op televisie te zien. De cultserie zou daarna nog jarenlang worden herhaald en ook de films bleven decennia populair onder Star Trek-fans. Na de opnames voor de serie zette Nimoy zijn carrière als acteur, schrijver en fotograaf voort, maar bij het grote publiek zou hij voorgoed bekend blijven vanwege zijn puntoren. Nimoy leed aan een longziekte en overleed thuis, zo maakte zijn zoon gisteren bekend.

    • Ap