Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Rampen

Aardbevingsgebied

Ons huis staat aan de rand van het aardbevingsgebied. We zijn erheen verhuisd op de dag van de beving van Huizinge. Sindsdien meerdere aardschokjes gevoeld. Het huis is van staalframe en dus aardbevingsbestendig. Toch besluit ik na de laatste beving het huis grondig te inspecteren. In de slaapkamer vind ik een lange scheur in het plafond.

Ik roep mijn vrouw en plechtig bekijken we de schade. Ik klim op een stoel om te voelen hoe ernstig het is. De scheur is onmiddellijk verdwenen en aan mijn vingertop hangt een lange draad spinrag.

Marco Glastra